هرم عطر چیست ؟
ترکیبات یک عطر ، مخلوط آب و الکل به عنوان حلال مواد عطر به کار می رود . به هنگام مصرف عطر ، گرمای بدن سبب می شود تا حلال (آب و الکل) به سرعت تبخیر شده و عطر بر روی پوست باقی بماند تا به تدریج طی چندین ساعت تبخیر شود . به این جهت می توان گفت به دلیل سیستم زیستی شیمیایی بدن ، دمای بدن ، نوع و حساسیت پوست ، رایحه ی اصلی عطر بر روی پوست افراد ، متفاوت خواهد بود . عطرسازان مراحل تبخیر رایحه را به سه مرحله دستته بندی کرده اند و این سه مرحله تقسیم بندی را در مثلثی به نام هرم عطر قرار داده اند .
رایحه اولیه :
ریحه ای که پس از چند دقیقه از استعمال عطر استشمام می شود . رایحه ی اولیه همان احساس اولیه از بوی عطر می باشد . به همین خاطر در فروش عطر تاثییر بسزایی دارد . رایحه ی این مرحله تازه و تند می باشد . ترکیباتی که در این مرحله دخیل هستند بوی تند داشته و شدیدا فرار می باشند و از مولکول های کوچک و سبک تشکیل شده اند و به سرعت تبخیر می گردند . از جمله عناصری که استفاده ی بسیاری در رایحه ی اولیه دارند می توان : زنجبیل و مرکبات را نام برد …
رایحه ثانویه :
رایحه ی ثانویه زمانی که رایحه ی ابتدایی از بین می رود آشکار می گردد . رایحه ی ثانویه بدنه ی اصلی یا به اصطلاح قلب عطر را تشکیل می دهد و به عنوان ملایم کننده ی بوی تند اولیه به کار می رود . رایحه ی این مرحله چیزی حدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه بعد از استعمال عطر استشمام می شود . از جمله عناصری که استفاده بسیاری در رایحه ی ثانویه دارند می توان از : استقدوس و رز نام برد …
رایحه ی پایه :
زمانی که رایحه ی اولیه و ثانویه از میان می روند . ترکیبات این گروه معمولا ثابت کننده می باشند و به عطر عمق و استحکام می بشخد . رایحه ی این مرحله در زمان کمتر از ۳۰ دقیقه پس از استعمال عطر استشمام نخواهد شد . از جمله عناصر به کار رفته در این رایحه می توان از : مشک و علف خشک و صمغ گیاهی نام برد …